Една от основните линии на градския транспорт  - номер 4

...
Една от основните линии на градския транспорт  - номер 4
Коментари Харесай

Взимат още една линия на „Хеброс бус” до езиковите гимназии, други две са под въпрос

Една от главните линии на градския транспорт  - номер 4 ще бъде взета от „ Хеброс бус ” и дадена на „ Автобусни транспорти ” на Петко Ангелов, научи TrafficNews. През миналата седмица е имало няколко против сред превозвачите и Община Пловдив, на която се е дискутирал казуса с неизпълнението на курсовете, както и опциите за стартиране на повече рейсове по линиите.
Прочетете още
Както TrafficNews писа Веселин Дошков е в извънредно затруднено финансово положение, като той извършва все по-малко, както от градските, по този начин и междуградските линии. От пловдивския обществен превоз три линии на „ Хеброс бус ” са с извънредно неприятни индикатори откъм осъществяване на курсовете – 4,6 и 20, като някои от тях са под 80%.

Дошков към този момент се раздели с една линия – 10, която отиде при Петко Ангелов. Сега това ще се случи и с линия 4. От ОКТ упорстват той да даде и другите линии на различен транспортьор – 6 и 20, само че все още от „ Хеброс бус ” не са съгласни. В понеделник ще се реши дефинитивно и кои линии ще бъдат дадени на други превозвачи. Според анексите всички в консорциума би трябвало да са съгласни, с цел да се разменят линии сред участниците.

От ОКТ сега приготвят и ново разписание на пловдивските рейсове. Заради коронавирус рецесията курсовете бяха разредени с близо 30%, като остарялото разписание по този начин и не бе върнато, макар отминаването на пандемията.

В момента постоянните рейсове са в пиковите часове, а в останалите се движат на 12- 20 минути.

Шефът на ОКТ Георги Стоилов сподели, че новото разписание ще бъде сходно с това преди пандемията, като ще се усилят броя на колите и курсовете. Причината е, че очевидно рейсовете в Пловдив са претъпкани. Очаква се то да се гласоподава до края на месец ноември в локалния парламент.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР